Pappardelle med rimmat sidfläsk, vitt vin och äpple

mars 03, 2013

Pappardelle med rimmat sidfläsk, vitt vin och äpple känns som bra mat dagen efter andra chansen. Jag gissar då mina lördagar är vita och vikta åt Morse och Miss Fisher. Inte Barda i en pimpad vuxenblöja.

Pappardelle med rimmat sidfläsk, vitt vin  och äpple

Pasta går förnämligt att stråla i micron på jobbet. Så laga några extra portioner pappardelle till morgondagens matlåda.

4 personer

Pappardelle med rimmat sidfläsk, vitt vin och äpple

4 portioner pappardelle
1 st syrligt äpple
1 st gul lök
1 st selleristjälk
1 st torkad chilifrukt
1 msk tomatpuré
1 dl torrt vitt vin
2 dl kycklingbuljong
2 dl grädde
olivolja, salt, peppar, parmesan och persilja efter smak

Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Häll av vattnet och låt vila. Skala och skär äpplet i centimeterstora tärningar. Tärna sidfläsk, selleri och lök till ungefär samma storlek. Hacka den torkade chilin fint. Fräs äpple, sidfläsk, lök, chili och selleri i en het panna med olivolja. Tillsätt tomatpuré. Fräs ytterligare någon minut innan du slår på vin och buljong. Låt koka ihop. Häll på grädden. Krydda med salt och peppar. Blanda försiktigt ned pastan i såsen. Avsluta med ríven parmesan och finhackad persilja. Inspiration från foodandwine.com. Toppa med en äggula.

2 kommentarer. Lämna en kommentar

Tackar :)

Pappardelle med äpple låter spännande! Mycket fint som vanligt!

Kommentera